Piteştenii se pot bucura de mânacrea japoneză preparată ca la ea acasă, în singurul restaurant de acest fel din Piteşti.
Într-o ambianţă cintimă, relaxană, cu bucătari care gătesc mâncarea în faţa clientului, Restaurantul sakura îşi delectează clienţii cu delicatese proaspete şi un spectacol al gătitului.
Mâncarea gătită în faţa clientului
Felul în care mâncarea este preparată este un spectacol în sine.
„Bucătarii, majoritatea asiatici, gătesc pe plite speciale, tradiţional japoneze, denumite tepaniaki.”, spune Mihai,managerul restaurantului. Pe această plită se gătesc legumele şi carnea, imaginile din timpul reprezentaţiilor maeştrilor bucătari fiind transmise live pe internet, pe pagina restaurantului.
Mâncare pentru toate buzunarele
Reastaurantul japonez din Piteşti se adresează clineţilor care vor să degute specialităţi japoneze, dar şi care vor să înveţe câte ceva despre cultura culinară a acestei ţări. Există meniuri mai scumpe şi meniuri portivite pentru orice buzunar. Spre exemplu, o porţie de Tăiţei Japonezi cu Pui (pui, spanac, calamar, sos Teryaki) costă 18 lei, o porţie de Vegetable Pasta costă 12 lei, iar o cină pentru două persoane poate costa de la 70 la 150 de lei. Locul este perfect pentru o cină de afaceri, pentru un dineu aparte sau pentru o masă romantică.
...şi mâncare sănătoasă
Situat pe Strada Sfânta Vineri din Piteşti, în complexul Silvo, Sakura pune la dispoziţie meniuri tradiţionale japoneze, gătite în stilul teppanyaki.
„Carnea folosită este numai cea de pui, vită şi peşte, sau...fructele de mare”, spune unul dintre bucătarii restaurantului.
Băuturile sunt foarte diversificate, reustaurantul având o gamă foarte largă de vinuri vechi, dar şi băuturi tradiţionale asiatice ca saki sau berea specială. În privinţa costurilor, acestea pornesc de la 25 de lei pentru un meni