7 decembrie. Indiferent de rezultatul votului, intram intr-o noua realitate economica.
Cea mai buna reteta de indestulat electoratul nu s-a schimbat: paine si circ! In anul 2008 am avut mult circ, insa si multa paine imprumutata.
Alegerile din 2008 au inghetat practic economia, prin cresterea uriasa a arieratelor statului. In anul 2008 s-a blocat lucrul la pasajul Basarab, la pasajul Baneasa, la autostrada Transilvania, s-au sistat plati pentru nenumarate lucrari de infrastructura, s-au amanat rambursarile de TVA. Totul pentru alegeri si totul cu un deficit bugetar inconstient. Economia in 2008 a crescut din inertie; ca o piatra aruncata in aer, a inceput sa cada apoi in 2009.
In 2009, situatia economica a fortat luarea unor decizii economice nepopulare. Cuvantul cheie este "fortat" - altfel nu se poate intampla nimic. Dezbaterea economica a confirmat un punct pe care l-am discutat de nenumarate ori pe blog - cursul de schimb valutar EUR/RON a fost principala masura de protectie sociala. Imprumutul de la FMI a permis evitarea unei situatii greu suportabila de electorat.
Citeste restul materialului si comenteaza pe Economia pe intelesul tuturor. 7 decembrie. Indiferent de rezultatul votului, intram intr-o noua realitate economica.
Cea mai buna reteta de indestulat electoratul nu s-a schimbat: paine si circ! In anul 2008 am avut mult circ, insa si multa paine imprumutata.
Alegerile din 2008 au inghetat practic economia, prin cresterea uriasa a arieratelor statului. In anul 2008 s-a blocat lucrul la pasajul Basarab, la pasajul Baneasa, la autostrada Transilvania, s-au sistat plati pentru nenumarate lucrari de infrastructura, s-au amanat rambursarile de TVA. Totul pentru alegeri si totul cu un deficit bugetar inconstient. Economia in 2008 a crescut din inertie; ca o piatra aruncata in aer, a inceput sa cad