Un cetăţean român, stabilit în SUA, a trimis, pe adresa redacţiei, o scrisoare pe care a primit-o de la fostul candidat la preşedinţie, Mircea Geoană.
"Ce este mai ciudat e că nu sunt singurul care a primit. Mai ştiu cel puţin două persoane. Adresa expeditorului, cât şi numele, sunt false", a mai scris C.D, care a solicitat să-i păstrăm anonimitatea.
Acesta a sunat la adresa indicată pe plic, unde i-a răspuns o doamnă, neimplicată în procesul de distribuţie al epistolelor electorale. "Din câte mi-a spus doamna respectivă, mulţi au sunat şi toţi vorbeau engleza cu acelaşi accent. Deduc că mulţi români au fost indignaţi şi au sunat. Am sunat chiar şi la ambasadă, să cer explicaţii. Am lăsat un mesaj, dar niciun răspuns."
C.D. este de părere că mulţi alţi români din SUA au primit această scrisoare. "Se vede că este vorba de corespondenţă în masă şi, evident, o firmă are contract cu USPS în scopul distribuţiei. Faptul că este o adresă falsă ridică multe întrebări. De obicei, orice fel de corespondenţă cu scop de reclama vine şi cu posibilitatea de opta pentru întreruperea corespondenţei, fie se specifică un număr de telefon sau o adresă unde se poate suna sau trimite o scrisoare în acest scop. Nu şi în acest caz. În partea de jos se observă uşor codul de bare, dovadă că s-a trimis cu USPS. În plus, cutiile poştale sunt proprietatea USPS, alţi curieri neavând voie să le folosească, în conluzie persoana respectivă cunoaşte multe detalii despre procesul de distribuţie al corespondenţei în USA."
"Mă întreb de unde au adresa? E drept, de fiecare dată când am votat am scris adresa pe procesul verbal. Cu siguranţă, undeva există o scurgere de informaţii referitoare la cetăţenii români cu domiciliul în străinătate. De ce se ţine evidenţa adreselor românilor plecaţi în străinătate?", se întreabă C.D.
Epistole elector