Bucătăria românească, considerată de unii prea rudimentară şi săracă în artificii estetice ca să poată fi aşezată la un loc cu cea franţuzească sau italienească, nu este nici pe departe aşa cum pare la prima vedere. Am descoperit reţete interesante, variate şi complete. Citeam undeva la un moment dat că bucătăria unei ţări este însăşi istoria ei şi a locuitorilor ei.
Şi nu e puţin lucru, deoarece de-a lungul timpului bucătăria românescă a evoluat şi poate concura cu bucătăriile consacrate ale lumii. Să vă dau un exemplu concret! La concursul "Bucătarul de Aur al Bucureştiului - Gastronomie românească modernă - Regândim tradiţia" unul dintre concurenţi, Marilena Pârvu, (am luat un exemplu la întâmplare, pentru că toţi participanţii au fost la înălţime) a preparat un mousse de brânză proaspătă cu verdeţuri din Câmpia Română, aşezate pe o dantelă de cartofi, cu sos de ardei roşu şi salată de ierburi fine; ruladă de spinare de miel de Dobrogea, cu mousse de ierburi aromatice şi piure de păstârnac trufat, iar la desert plăcintă reconstituită din mere proaspete de Voineşti, cu cremă uşoară de frişcă şi mentă în sirop tânăr de portocală confiată. Bucătăria românească, considerată de unii prea rudimentară şi săracă în artificii estetice ca să poată fi aşezată la un loc cu cea franţuzească sau italienească, nu este nici pe departe aşa cum pare la prima vedere. Am descoperit reţete interesante, variate şi complete. Citeam undeva la un moment dat că bucătăria unei ţări este însăşi istoria ei şi a locuitorilor ei.
Şi nu e puţin lucru, deoarece de-a lungul timpului bucătăria românescă a evoluat şi poate concura cu bucătăriile consacrate ale lumii. Să vă dau un exemplu concret! La concursul "Bucătarul de Aur al Bucureştiului - Gastronomie românească modernă - Regândim tradiţia" unul dintre concurenţi, Marilena Pârvu, (am luat un exemplu la întâmplare, pentr