Decoraţiunile de Crăciun sunt confecţionate din peturi, material textil, carton, staniol, afişe vechi, capace de sticlă, cartoane de ouă împodobite cu sclipici.
Într-un atelier al Şcolii Populare de Artă şi Meserii din Râmnicu Vâlcea tineri şi pensionari confecţionau în această dimineaţă, ornamente pentru sărbătorile de Crăciun. „Ei vin benevol să lucreze, au înclinaţii către artă, sunt meticuloşi şi vor să iasă ceva bun din mâinile lor. Cu creativitatea lor şi a mea încercăm să rezolvăm problema“, povesteşte Paula Comisarschi, profesor voluntar, în timp ce lucrează la un brăduleţ.
Decoraţiunile sunt realizate din materiale reciclabile în dorinţa de a conserva mediul înconjurător. „Facem obiecte în cadrul proiectului european «Descoperă potenţialul individual de dezvoltare», care se desfăşoară în România, Italia, Germania, Polonia, Turcia şi Mare Britanie“, a declarat Silvia Petre, preşedintele Asociaţiei Pro Expert.
Tablou din resturi de ceramică
Voluntarii au realizat mai multe steluţe, brăduţi şi oameni de zăpadă. Alexandra Zamfir şi Ştefania Buzatu fac un tablou din resturi de ceramică.
„Încercăm să realizăm un tablou din resturi de ceramică. Vrem să facem o casă cu gard şi o faţă de copil. Pe toate le vom decora cu sclipici şi steluţe“, povesteşte Alexandra. Gogu Preda lucrează confecţionează şi decorează o steluţă de Crăciun pe care a realizat-o din carton. Cristina Ciucă decupează şi ea steluţe, brăduţi şi ornez diferite obiecte. Floarea Sima vine pentru prima dată la atelier şi e încântată că a făcut cadouri.
„Am făcut brăduţi, un om de zăpadă şi cadouri. E o atmosferă frumoasă şi ne socializăm“, declară Marinela Moldovanu.
Decoraţiunile vor fi scoase la licitaţie
Ornamentele realizate de tinerii din sistemul de protecţie şi pensionari vor fi licitate în perioada 17-18 decembrie la un bal. Banii obţinu