Va gira Traian Basescu un guvern dominat de noua nomenclatura? La fel cum PSD are abonatii sai la guvernare, PDL pare luat si el prizonier de catre un cerc de initiati. Cum va putea explica seful statului ca, la formarea guvernului Croitoru, Boc a gasit oameni noi si credibili, dar i-a abandonat cum au trecut alegerile? Cu cine vrea sa reformeze si sa modernizeze statul: cu oameni vechi si competente aproximative? Cu eternii Berceanu, Blaga, Videanu, cu Udrea si Tabara? Premierul desemnat, Emil Boc, a sacrificat toate asteptarile si promisiunile reformiste, rasplatind cu cinism o clientela politica.
In Guvernul Croitoru, s-au gasit de bine de rau vreo cinci fete noi (Vladescu, Funeriu, Radulescu, Saghi, Aurescu). Elena Udrea s-a topit in peisajul de campanie, greii partidului au ramas pe pozitii. Cabinetul Croitoruoul parea totusi o tentativa de progres, arata o firava deschidere la figuri noi.
Dupa ce s-au vazut cu sacii in caruta guvernarii, liderii PDL au incetat jocul de-a reforma. Exceptia Bakonschi la externe confirma regula: nomenclatura de partid revine in forta. Udrea s-a catarat pe doua ministere, Turism si Dezvoltare. Emil Boc le-ar putea reuni lejer sub numele de Ministerul Dezvoltarii Personale sau pur si simplu Ministerul Elena Udrea.
Cei 66 de membri ai Colegiului Director i-au votat fara sa clipeasca, desi puteau tranti de ochii lumi unul sau doua nume intrucat votul a fost secret. Unii chiar se laudau inaintea votului de vineri ca vor fi suprize, ca vor cadea unele capete. Daca ar fi avut ceva mai mult curaj, aratau ca ca sunt ceva mai mult decat o adunatura de primate politice care se scarpina dupa cum le ordona seful de trib. Acest vot unanim pentru o lista extrem de discutabila arata ca nici in PDL nu exista vreo apetenta reformista reala si ca partidul ramane la fel de osificat ca PSD, numai numele fosilelor difera.