După săptămâni de excese şi răsfăţ alimentar este foarte posibil să simţiţi nevoia să vă supuneţi unei cure de detoxifiere. Vă propunem un plan simplu, care însă nu necesită vreo dietă drastică.
Întrucât perioada de după Sărbătorile de iarnă este propice pentru promovarea dietelor, curelor de slăbire şi programelor de detoxifiere, peste tot se vorbeşte numai despre acestea, despre avantajele şi dezavantajele pe care le presupun. După zile întregi de excese alimentare, este de înţeles că fiecare dintre noi îşi doreşte să contracareze cât mai repede şi eficient efectele răsfăţului gastronomic - fie că a fost vorba de dulciuri sau despre mâncăruri grase. Dacă aveţi intenţia de a vă schimba obiceiurile alimentare, prima regulă pe care trebuie să o aveţi în vedere este „curăţarea dietei“. Mai precis, este recomandat să vă concentraţi pe consumul de alimente naturale, integrale şi bogate în substanţe nutritive, renunţând, pe cât posibil, la produsele procesate. Vă propunem să începeţi cu respectarea câtorva sfaturi simple şi să continuaţi cu implementarea unui plan alimentar bine stabilit pe şapte zile, pentru a „curăţa“ în numai o săptămână felul în care vă hrăniţi.
Renunţaţi la zaharuri
Specialiştii în nutriţie avertizează că zahărul alb, zahărul brun şi chiar şi mierea nu fac altceva decât să pompeze calorii în organism şi să ridice nivelul glicemiei. Consumul în exces al diverselor categorii de zaharuri promovează apariţia inflamaţiilor, ceea ce poate creşte riscul apariţiei bolilor cardiace sau a anumitor forme de cancer. În plus, inflamaţiile creează stări neplăcute de ameţeală şi oboseală permanentă. Prin urmare, citiţi cu atenţie etichetele produselor, feriţi-vă de alimentele care conţin zahăr, sirop de porumb bogat în fructoză sau dextroză.
Evitaţi grăsimile „rele“
Din categoria grăsimilor „rele“ fac parte grăsimil