Criza care a afectat România anul trecut a făcut ravagii în toate domeniile de activitate, inclusiv pe piaţa imobiliară, unde mulţi dintre dezvoltatori au ales să renunţe la proiectele începute din lipsă de foduri. Au rezistat firmele puternice, cu capital financiar crescut, şi o mică parte din dezvoltatorii mai mici.
Pentru a reduce costurile de construcţie şi finisaje, unii dintre aceştia au ales să utilizeze produse de o calitate scăzută pentru ca apoi să vândă locuinţele la preţuri mai mici care-i atrag pe cumpărători. În procesul de achiziţie a unei locuinţe este necesar să analizăm mai mult decât aspectul, locaţia şi costurile percepute de dezvoltator. Există riscul să cumpăraţi la un preţ bun şi într-o zonă favorabilă un apartament sau o casă într-un ansamblu rezidenţial nou construit şi peste un timp să realizaţi că totul este prost făcut şi de calitate îndoielnică. De aceea, la fel de important precum aspectele deja amintite sunt şi materialele de construcţie folosite, calitatea gresiei, a faianţei sau a parchetului, precum şi calitatea şi durabilitatea sistemelor electrice, sanitare, de apă sau termice.
STRUCTURA DE REZISTENŢĂ
Orice clădire trebuie să aibă o autorizaţie de construcţie şi un proiect tehnic de rezistenţă care conţin informaţii despre durabilitatea construcţiei. "Fiind vorba despre interpretarea unor parametri tehnici, chiar şi studiind proiectul tehnic de rezistenţă este destul de dificil pentru o persoană care nu lucrează în domeniu să tragă concluzii cu privire la fiabilitatea structurii", spune Carmen Petcu, director de marketing şi comunicare la Green City. Soluţia cea mai bună este să apelaţi la un inginer constructor care să vă asigure că informaţiile prezentate în proiect atestă buna calitate a structurii de rezistenţă.
La începutul oricărei lucrări de construcţie se încheie un contract sau