Sărbătorile de iarnă l-au adus pe Moş Crăciun şi pentru columbofilii din Capitală. Cei mai valoroşi porumbei au fost admiraţi în cardul expoziţiei organizate sâmbătă, 19 decembrie, în sala de sport a Şcolii Generale nr. 30, din Bucureşti, unde aproximativ 300 de porumbei campioni au fost prezentaţi publicului de către Asociaţia Sportiv Columbofilă "AS" a Municipiului Bucureşti, cu sprijinul Primăriei Sectorului 2.
Porumbeii sunt mândria şi cartea de vizită a crescătorilor, deosebindu-se în funcţie de calităţile pe care le au: "sport", "standard" şi "ornament". Dacă cei din ultima categorie impresionează prin coloritul deosebit, cei din prima sunt performeri renumiţi, porumbei voiajori care au obţinut importante trofee la concursurile de profil din ţară şi din străinătate. România este recunoscută şi apreciată pe plan internaţional ca adversar important, crescătorii noştri prezentându-se la concursuri cu exemplare foarte bine pregătite şi valoroase, care-şi revendică multe dintre premii.
Succesul de care s-a bucurat această primă ediţie a expoziţiei de porumbei organizată de Asociaţia Sportivă Columbofilă "AS" a Municipiului Bucureşti şi Primăria Sectorului 2 i-a determinat pe organizatori să aleagă luna cadourilor şi pentru următoarele expoziţii anuale din Capitală. Săptămâna aceasta, între 7 şi 10 ianuarie, columbofilii din toată ţara participă şi la Braşov, la cel mai mare eveniment al anului, organizat în sala de sport a Liceului Octavian Iosif. Aici se adună crescătorii din întreaga ţară, cu exemplare celebre, câştigătoare de trofee internaţionale.
Tradiţia columbofililor din Bucureşti începe în anul 1969, când cluburile Lenin, Columba, Griviţa Roşie, Aurel Vlaicu şi 1 Mai se asociau sub denumirea "Unirea". Preşedintele asociaţiei era Radu Târbu, vicepresedinte era Marin Dumitrache, iar Silviu Ioniţă era secretar. Membrii cl