Direcţia Sanitară-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa işi exercită atribuţiile in cadrul a două domenii:
1.domeniul sanitar-veterinar
2.domeniul siguranţei alimentelor
1. Atribuţiile principale ale D.S.V.S.A Constanţa în domeniul sanitar-veterinar sunt următoarele:
- coordonează activităţile sanitar-veterinare publice pe teritoriul judeţului Constanţa pentru asigurarea sănătăţii animalelor, sănătăţii publice, protecţiei animalelor, protecţiei mediului şi a siguranţei alimentelor;
-aplică măsurile necesare pentru prevenirea şi combaterea bolilor comune omului şi animalelor, precum şi pentru siguranţa alimentelor;
- contribuie la combaterea epidemiilor în răndul animalelor, conform normelor Uniunii Europene şi măsurilor stipulate în manualul operaţional;
2. Atribuţiile principale ale D.S.V.S.A Constanţa în domeniul siguranţei alimentelor sunt următoarele:
- aplică strategia şi legislaţia privind siguranţa alimentelor;
- realizează evaluarea riscului în domeniul siguranţei alimentelor şi stabileşte măsurile ce se impun atunci cănd apare o problemă majoră ce poate periclita sănătatea oamenilor;
- desfasoara activitatea de control în domeniul siguranţei şi calităţii alimentelor, după modelul existent în ţările din Uniunea Europeană.
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, începănd cu data de 24 ianuarie 2006, a înfiinţat un punct naţional de contact, pe baza unui "telefon verde", cu numarul : 0800.826.787.
Apelănd acest numar de telefon, orice persoană fizică sau juridică, poate obţine informaţii obiective sau poate sesiza nereguli ori deficienţe în domeniul siguranţei alimentelor. Comentarii (0) Scrie comentariu (va rugam aveti rabdare pana acesta va fi moderat)
Nume
Comentariumicsoreaza | mareste
Am citit si accept Reg