S-au împlinit patru ani de când se vorbeşte despre necesitatea unui spital de urgenţă la Sibiu. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu au speranţe că lucrările de construcţie la Spitalul de Urgenţă vor începe în acest an, dar realitatea pare săi contrazică.
Deşi se vorbeşte de el de mai bine de patru ani de zile şi autorităţile se referă la el ca la o necesitate, Spitalul de Urgenţă este la fel de aproape de a deveni realitate cum era în 2006.
În primul an de criză, 2009, pentru construcţia spitalului au fost alocaţi de la Guvern 4,4 miliarde de lei vechi, bani care nu s-au putut cheltui pentru că adresa spitalului nu era o dată sigură. Iniţial, Spitalul de Urgenţă a fost proiectat pe un teren al Ministerului Apărării, de 10 hectare aflat pe Calea Poplăcii, însă Ministerul Apărării nu a mai fost de acord să dea terenul, iar adresa a fost stabilită pe Valea Săpunului, în Şelimbăr.
Noul teren este pe jumătatea celui iniţial iar căile de acces aproape inexistente au făcut ca noua locaţie să-şi găsească mulţi opozanţi chiar şi în administraţia locală. Nici prefectul judeţului Sibiu, Constantin Trihenea, nu vede spitalul situat în Şelimbăr şi spune că va încerca în continuare să obţină terenul de pe Calea Poplăcii. Astfel că ne întoarcem la vechea problemă, de a obţine terenul din Valea Poplăcii. „Anul acesta rămâne în continuare problema de construcţie a Spitalului de Urgenţă. Vom vedea, în funcţie de cum se rezolvă problema cu locul, avem speranţe“, a precizat dr. Ioan Maniţiu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu.
Investiţii doar la UPU şi la Pediatrie
Singurele investiţii sigure în infrastructură în acest an rămân cele deja începute, zona de triaj şi stabilizare din Unitatea de Primiri Urgenţe şi mansarda Spitalului Clinic de Pediatrie. „La ora actuală alte investiţii majore legate de infrastructură nu sunt, decât