Aveţi de ales între bucătăria chinezească, turcească, libaneză, sârbească sau cea mediteraneană, cu fructe de mare şi peşte.Restaurantele îi îmbie pe constănţeni cu delicatese din diferite zone ale lumii.
Menta, piperul roşu sau negru şi boiaua sunt condimentele care dau gust mâncărurilor tradiţionale turceşti. La loc de cinste este trecută o mâncare spectaculoasă flambată: Sac Kavurma (20 de lei). E un preparat tradiţional cu carne de vită, oaie şi pui, cu legume şi orez aşezate în tigăi speciale, aduse din Turcia.
Adana este tot un fel de mâncare tradiţională: chifteluţe cu carne de vită şi de oaie, pregătite cu condimente aduse direct din Turcia. O porţie costă 18 lei.
Tot tradiţionale sunt şi salatele turceşti. Cele mai populare sunt cele cu iaurt şi mentă sau pătrunjel, pe bază de vinete, dar şi „ezme“, o salată cu ardei iute şi roşii. O porţie costă 7 lei. În Constanţa puteţi savura delicatese turceşti la Nur Kaptan Baba, vizavi de Prefectură, şi la Bucătăria Sultanului, lângă Autogara Sud.
Carne în bucătăria sârbească
Plieşkaviţa, adică un fel de hamburger sârbesc, aivar (zacuscă) sau cevapi (mici sârbeşti) sunt doar câteva dintre preparatele din bucătăria sărbească. Carnea ocupă un loc de cinste în meniu, iar preparatele sunt mai puţin condimentate decât cele româneşti.
Preparatele pot fi încercate la restaurantul Arena, din Mamaia, în incinta clubului Idu. Bucătăria libaneză include legume din abundenţă.
Bucătarii gătesc doar cu ulei de măsline. Libanezii folosesc legume, mentă, pătrunjel, năut, fasole, vinete şi castraveţi. Tradiţională este salata taboule (10 lei). În Constanţa, preparate libaneze găsiţi la restaurantul Beirut, de pe Bulevardul Tomis.
Pui şi legume chinezeşti
Arome şi esenţe puternice, multe legume, orez, carne de toate tipurile şi sosuri. În m