După ce figurile lor au devenit cunoscute pentru hoţii de buzunare din Ploieşti, poliţiştii au adoptat o tactică inedită pentru prinderea în flagrant a infractorilor. Ei se deghizează în persoane vârstnice sau femei, folosind recuzita teatrului Toma Caragiu din Ploieşti, dar folosesc şi elevi pe post de „momeală” pentru şuţi.
„De fiecare dată când ne-au cerut peruci, bărbi sau mustăţi i-am ajutat cu cea mai mare plăcere”, spune Lucian Sabados, directorul teatrului ploieştean.
„Pentru a fi siguri că vor ajunge după gratii, trebuie să îi surprindem pe hoţi în acţiune, aşa că folosim şi lucrători de poliţie sub acoperire”, spune comisarul şef Nicolae Zecheru, şeful Serviciului Judiciar din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova.
Săptămâna trecută, poliţiştii au reuşit să prindă în flagrant trei şuţi folosind drept momeală un elev. „Suspecţii au cedat tentaţiei şi au sustras din rucsacul unui tânăr monitorizat de poliţişti sub acoperire un portofel ce conţinea suma de 10 lei, ambele obiecte fiind inscripţionate cu mesajul furt de buzunare. Întreaga acţiune s-a desfăşurat într-un autobuz, iar celor trei le-au fost întocmite dosare penale pentru furt calificat”, a declarat subinspectorul Daniel Radu, purtător de cuvânt al Poliţiei Prahova.
Limbaj codificat
Ploieştenii şi-ar dori ca astfel de acţiuni să fie mai numeoase. „Mie mi s-a furat telefonul mobil în tramvai, din geanta pe care o ţineam închisă. N-am simţit nimic şi abia când am ajuns acasă mi-am dat seama că am rămas fără mobil. Ar trebui ca poliţiştii să circule mai mult cu mijloacele de transport în comun ca să-i prindă pe infractori”, spune ploieşteanca Mădălina Ghica.
Potrivit poliţiştilor, anul trecut, 17 hoţi de buzunare din Ploieşti au fost trimişi în judecată, după ce au furat diverse obiecte de valoare. Principalele zo