Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu i-a transmis astăzi lui Emil Boc, în plenul Camerei Deputaţilor, să lase populismele deoparte. El s-a referit la teza Parlamentului unicameral. Sursa: Agerpres
El s-a referit la tema Parlamentului unicameral. Şi vicepreşedintele PSD Cristian Diaconescu l-a taxat dur, acuzându-l de încălcarea Constituţiei.
Aflat în faţa deputaţilor pentru a prezenta planurile Guvernului, premierul a reluat teza trecerii la Parlamentul unicameral, cerându-le deputaţilor să demareze cât mai repede procedurile de revizuire a Constituţiei prin înfiinţarea comisiei speciale.
Şeful Executivului a mai vorbit, din nou, despre legea pensiilor, necesitatea reducerii cheltuielilor publice, precum şi despre adoptarea Codurilor de procedură penală şi civilă, care să intre în vigoare în 2011.
Partidul prezidenţial
În replică, Tăriceanu l-a ironizat pe constituţionalistul Boc şi a declarat că reformarea instituţiilor statului nu înseamană slăbirea Parlamentului şi încurajarea unui regim autoritar. "Reveniţi cu picioarele pe pâmânt", i s-a adresat el, adăugând că eficienţa Parlamentului nu ţine de desfiinţarea Senatului şi acuzându-l de demagogie.
"Un Parlament diminuat la 300 de parlamentari nu înseamnă modernizarea instituţiilor statului", i s-a adresat el premierului. "Un Parlament mai puţin reprezentativ, un Parlament mai slab nu înseamnă o republică mai puternică şi mai democratică, ci din contră", a mai spus fostul şef al Executivului.
"Aţi spus că vă gândiţi la modernizarea clasei politice, stau şi mă întreb dacă în accepţiunea dumneavoastră reforma clasei politice înseamnă trecerea şi racolarea parlamentarilor de la alte partide de către PD-L şi crearea partidului prezidenţial, cred că acesta este modelul pe care îl vedem până acum şi din partea PNL aveţi un «Nu» ca