Tatăl semnează pentru ca fiul să-şi ridice salariul, soacra îşi verifică nora, iar fraţii se întâlnesc pe holuri în timpul programului. Acest lucru se întâmplă atât la Primărie, cât şi la Consiliul Judeţean.
La Consiliul Judeţean şi Primărie, cel puţin 10% din angajaţi sunt rude apropiate care au aceleaşi nume şi împart aceleaşi bunuri. Un astfel de caz este cel al şefului judeţului Constantin Simirad, al cărui fiu a fost angajat în instituţie după alegerea sa în funcţie.
În fiecare lună, şeful judeţului, Constantin Simirad, semnează ca cei peste 180 de salariaţi să-şi primească salariul. Printre angajaţii care-şi primesc banii lunar de la bugetul CJ se numără şi Constantin Simirad fiul. Acesta a ajuns să lucreze în instituţia condusă de tatăl său după ce s-a înscris la un concurs la care a fost singurul candidat. La acea dată Simirad tatăl a susţinut că fiul său lucra la o firmă dintr-un alt judeţ ca inginer IT şi a decis să vină la Iaşi.
Funcţia de consilier la Compartimentul Informatizare din cadrul CJ a fost un pas important din punct de vedere financiar pentru Simirad fiul. Potrivit declaraţiei de avere, la firma din Sibiu acesta câştiga 18.000 de lei anual în timp ce, la CJ a obţinut, în anul fiscal încheiat, un venit de 24.000 de lei. Tatăl Simirad susţine că nu este nici o compatibilitate şi nu crede că fiul său este avantajat în vreun fel pentru că lucrează ca subaltern. Cazul nu este singular la CJ unde numeroase familii, soţ şi soţie, lucrează în aceeaşi instituţie. Aceeaşi situaţie se înregistrează şi la Primărie unde sunt angajate peste 20 de familii. „Probabil au fost pe fază când s-a scos la concurs postul. Este foarte bine că lucrează soţul şi soţia în aceeaşi instituţie. Nu ar trebui discriminaţi", a precizat Simirad.
O parte dintre funcţionarii administraţiei publice ieşene se pot declara mulţumiţi. Aceştia şi-au