La mijlocul săptămânii începe la Tribunalul Sibiu procesului grupări de interlopi Lenis. Instanţa va începe judecarea cazului în 3 martie, în dosar fiind trimise în judecată 30 de persoane, dintre care 14 în stare de arest preventiv.
Dosarul Lenis a fost strămutat la Sibiu după ce Tribunalul Alba și-a declinat competența. Cazul a ieşit la iveală vara trecută, iar gruparea întemeiată pe rămâșițele clanului Tâmplaru a fost anihilată după descinderile DIICOT la Sibiu, în iunie 2009.
Gruparea este descrisă de procurorii DIICOT ca una de o violenţă extremă. Capetele de acuzare din rechizitoriul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciu Teritorial Alba cuprind inițierea, constituirea, aderare și sprijinirea unui grup infracțional organizat, lovire și alte violențe, vătămarea corporala, lipsirea de libertate, violarea de domiciliu, amenințarea, santajul, tâlhăria, distrugerea, ultrajul contra bunelor moravuri, precum și folosirea și deținerea fără drept de arme de foc și a muniției aferente.
Cel mai mare dosar de la Sibiu
Acesta este cel mai mare dosar de crimă organizată lucrat și finalizat de la Sibiu de polițiștii de la Crimă Organizată. „Am început să lucrăm la acest dosar în octombrie 2008 şi a fost o muncă de Sisif, în condiţiile în care banii au fost foarte puţini şi dotarea slabă. E cel mai mare şi complet dosar instrumentat la nivelul serviciului din 2003 până acum", subcomisarul Sebastian Veştemeanu, şeful Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Sibiu.
Sute de mii de euro din șantaje
Infractorii au obţinut peste 180.000 de euro din răscumpările plătite de două familii de oameni de afaceri pentru copiii lor, răpiţi. Procurorii DIICOT şi poliţiştii de la crimă organizată au găsit la percheziţii zeci de mii de euro şi peste 60 de săbii, bâte şi cuţite. Liderii grupării