FINALĂ. În seara aceasta se decide piesa care ne va reprezenta, în mai, la Oslo. Juriul are o misiune relativ uşoară, dar greul abia acum începe. Sursa: Libertatea
În istoria de 54 de ani a Eurovisionului, România nu a reuşit decât o „medalie de bronz”, din cele 13 participări de până acum. Am început cu Laurenţiu Cazan şi, deocamdată, am încheiat cu Elena Gheorghe. În această seară vom afla cine pleacă la Oslo, pentru finala din 29 mai.
Am încercat aproape orice variantă până acum
Însă mai înainte de pronosticuri, jurizări, telefoane, voturi şi emoţii, se pune întrebarea: oare cum ar trebui să „atace” România anul acesta Eurovisionul pentru a avea mai multe şanse? Ce gen de piesă sau artist ar trebui să ne reprezinte? Să fie o melodie etno, pop-rock, mai lentă, mai ritmată, o solistă sexy, o voce puternică, o apariţie inedită sau o gaşcă nonconformistă?
Bazându-ne pe rezultatele participărilor româneşti la Eurovision, „portretul- robot” al piesei ideale ar arăta destul de ambiguu. Cele mai bune participări la Eurovision au fost, până acum, Luminiţa Anghel & Sistem, Mihai Trăistariu, Monica Anghel & Marcel Pavel şi Nicola. Clasându-se pe locul al treilea, combinaţia de voce puternică a Luminiţei şi show-ul incendiar al băieţilor de la Sistem au constituit punctul forte al participării noastre la ediţia din 2005.
Artistul „struţo-cămilă” care ne salvează
Fireşte, piesa „Let me Try” a fost suficient de ritmată şi de puternică, încât să incite publicul spre a o vota. La fel a fost şi „Tornero”, care a avut un refren uşor de reţinut şi de fredonat. Din nou, vocea interpretului a cântărit destul de mult.
La fel şi în cazul duetului Monica Anghel - Marcel Pavel, care, în ciuda unei piese lente şi nu prea „şlăgăroase”, a obţinut un loc 9 şi 71 de puncte. În top 10 s-a mai clasat şi Nico