Duminică e din nou timpul Oscarurilor. Ceremonia filmului e sărbătorită o dată pe an, aşa că-i la fel de aşteptata ca Ziua Îndrăgostiţilor, Paştele ori Crăciunul, spun jurnaliştii americani. Sursa: Reuters
Până să aflăm câştigătorii să vedem cum s-au pregătit şi mai ales ce li s-a pregătit vedetelor de la Hollywood, ce se ascunde dincolo de strălucirea şi luxul de pe covorul roşu.
Poate un Oscar pentru rating
Bate vântul schimbării în 2010 la Oscaruri. Cum e un nou preşedinte la Academia de Film, altele sunt şi obiceiurile. Tom Sherakn promite un show total care să mai ridice audienţele. Aşa că elitismul pierde teren. Nu de alta, dar Oscarurile chiar au nevoie să câştige mai mulţi telespectaori în faţa micilor ecrane, după ratingul tot mai scăzut de la an la an.
Ca să mai scurteze o ceremonie prea lungă şi obsitoare pentru public, organizatorii au decis să acorde Oscarurile „tehnice” în avans. Rămâne întrebarea. Va putea oare Avatarul lui James Cameron să adune tot atâţia telespectatori, peste 55 de milioane, ca-n 1998 când a triumfat cu Titanicul? Răspunsul îl aflăm în numai câteva ore.
Prezentatorii dau tonul
Dacă anul trecut actorul australian Hugh Jackman a întreţinut atmosfera, anul acesta maeştii de ceremonii sunt Steve Martin (care a prezentat singur în 2000 şi 2002) şi Alec Baldwin.
Prezenţa umoristului britanic Sacha Baron Cohen pe scena Oscarurilor a fost anulată în ultimul moment. Organizatorii n-au vrut să rişte cu momentul în care actorul ironiza “Avatarul” lui James Cameron.
Duel între soţi
Până una alta, doamnele încă îşi aşteaptă locul pe care îl merită la Oscaruri. Kathryn Bigelow ar putea scrie istorie anul acesta dacă va câştiga celebra distincţie pentru cel mai bun regizor. Ar fi a patra femeie regizor care s-ar lăuda cu un Oscar cu