Omul a visat să zboare, apoi s-a trezit cu aripi la braţe şi a luat-o la sănătoasa pe cer. Sursa: Red BullSursa: Red Bull
1 /.
Specie ambiţioasă, nu s-a mulţumit cu această înfăptuire a visului. Iar, când tehnologia îi permite să lase în urmă stolul de cocori la a cărui companie doar tânjea în copilărie, un austriac pentru care "pericol" este doar un cuvânt de şapte litere vrea să urce în stratosferă şi să zboare cu viteza sunetului. Dar să o luăm cu începutul, chiar dacă articolul riscă să ia prea mult aer şi să se dilate necontrolat. Probabil că prima senzaţie de zbor din viaţa fiecărui om este atunci când un părinte sau un frate mai mare şi vânjos îl ia şi îl aruncă la grindă.
NATURAL
Fără trucuri, un om poate să zboare 8,95 metri
Desprins pentru o secundă sau nici atât de braţele care îl aruncă pentru a-l aştepta apoi, încearcă o frică teribilă, care nu îi dă şansa să se bucure de primul său zbor. Dar visul revine şi, cel mai adesea, caută forme de exprimare, de adaptare la real.
În atletism, de exemplu, zborul este un simbol. Gândiţi-vă la sporturile atletice care implică un salt: săritura cu prăjina, săritura în înălţime, în lungime. Pentru unii, visul se opreşte aici, în limitele celor 8,95 metri, cea mai bună performanţă a unui săritor în lungime. Mike Powell, căci despre el este vorba, îl învingea în 1991 pe Carl Lewis, după un concurs legendar, cu multe sărituri de peste 8 metri şi 90 de centimetri. După încercarea de record mondial a lui Powell, un comentator de limbă engleză spunea: "Credeam că va zbura până dincolo de groapa cu nisip".
Mike Powell îl întrece pe Carl Lewis la CM de atletism din 1991 şi stabileşte un nou record mondial
Zborul frânt al unui vultur
Dar sunt oameni care, deşi fără motor instalat î