Trei ONG-uri ecologiste au înaintat Comisiei Europene opt plângeri şi o atenţionare pentru ilegalităţi comise în arii naturale protejate din România. Atenţionarea se referă la cazul construcţiei DN 66A, Câmpu lui Neag- Herculane, prin trei situri Natura 2000 şi două parcuri naţionale. Sursa: Marius Mitrache
„Plângerile se referă la construcţii de imobile, de săli de sport, plantaţii de afine, defrişări, arături de păşuni naturale, construcţii de centrale eoliene, exploatarea unei cariere de granit, dar şi un caz inedit de includere a unei păduri de 401 hectare dintr-un sit Natura 2000 în intravilanul unui oraş reşedinţă de judeţ şi transformarea acesteia în zonă de agrement a oraşului. Astfel, primăria crede că şi-a îndeplinit obligaţia legală de a înfiinţa minim 26 de metri pătraţi de spaţiu verde pentru fiecare locuitor conform legii”, susţin reprezentanţii ong-urilor de mediu.
Pe de altă parte autorităţile de la Uricani spun că acest drum este extrem de important şi speră chiar să repornească lucrările în acest an.
„Sunt speranţe mari ca aceste lucrări să repornească undeva la finele lunii aprilie. Sunt semnale bune, sper să fie şi reale. S-ar înfiinţa multe locuri de muncă, iar importanţa acestui drum este majoră pentru oraşul Uricani şi locuitorii zonei”, declară Dănuţ Buhăescu primarul oraşului Uricani.
Lucrări „pe datorie”
Lucrările la drumul naţional Câmpu lui Neag- Herculane cunoscut şi sub denumirea „Drumul lui Băsescu” au fost sistate anul trecut când nu s-a construit niciun metru din drum, deşi constructorul a reuşit să obţină avizele de mediu din partea administratorilor Parcului Naţional Domogled-Valea Cernei din cauză că nu au fost alocaţi bani.
Potrivit autorităţilor lucrările au ajuns la km 47+ 700 la un kilometru mai sus de cabana vânătorească de la Câmpuşel. Cei aproxima