Instituţia a rămas cu doar 60 de membri şi nu are bani nici măcar pentru plata celor şapte salariaţi. Singurele venituri sunt cotizaţiile plătite de firme membre care au mai rămas înscrise.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Botoşani (CCIA) trece prin cele mai negre zile de la înfiinţarea ei, adică din anul 1868. Instituţia, care a rezistat apropae un secol şi jumătate a rămas doar cu numele şi cu şapte salariaţi plătiţi mai prost decât un şomer. Leafa unui angajat de la CCIA Botoşani a ajuns la 268 de lei. Pentru a nu pleca şi restul salariaţilor, conducerea instituţiei a redus programul de lucru la două ore pe zi şi a schimbat contractele de muncă în convenţii civile.
Declinul Camerei de Comerţ a început după ce Guvernul a hotărât să transfere Registrul Comerţului la Ministerul Justiţiei. Pierzând cea mai importantă sursă de venit (c.c 500.000 lei/an, în Botoşani), Camerele de comerţ au rămas să se autofinanţeze din comisioanele luate firmelor pentru consultanţa oferită, din organizarea târgurilor şi din cotizaţiile membrilor. Numai în ultimul an, mai bine de jumătate din firmele membre s-au retras din Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Botoşani, în prezent mai fiind 60 de membri care plătesc anual o cotizaţie de 800 de lei. În aceste condiţii preşedintele CCIA a propus închiderea instituţiei
„ Nu avem ce face şi în această situaţie se află majoritatea camerelor de comerţ din ţară. Este o propunere în acest sens, a fost discutată şi la Bucureşti, dar decizia finală va trebui să fie luată de Colegiul director al Camerei de Comerţ a României." a spus Doru Floareş, preşedintele CCIA Botoşani.
Mai multe amănunte citiţi mâine în Adevărul de Seară