• In piata din Alexandru cel Bun, pretul afisat pentru carnea de miel sacrificata este de 22 lei • In piata din Hala Centrala, comerciantii aduc miei doar la comanda
Anul acesta, in pietele iesene, galantarele cu miei vor fi mai goale. Pentru ca Pastele din acest an este mai devreme, mieii sunt si mai mici. Daca anul trecut, pretul kilogramului de carne de miel a variat intre 14 si 20 lei, acum pretul ajunge la 20 - 22 de lei. Preturile sunt negociabile, in functie de cantitatea cumparata. Cei mai multi miei vanduti pana acum au avut 9 sau 10 kilograme. Mai mult, cumparatorii au posibilitatea de a se aproviziona cu miei transati. In piata din Hala Centrala, comerciantii aduc miei doar la comanda. In piata din Alexandru cel Bun, pretul afisat pentru carnea de miel sacrificata este de 22 lei. Dar, in Piata Nicolina, vanzarile au fost mai bune. "Am vandut vreo 20 de miei doar astazi. Multi aveau 9 sau 10 kilograme, dar am vandut si miei transati. E greu, pentru ca an de an vanzarile tot scad. Am pastrat acelasi pret de 20 de lei, dar daca iau cantitati mai mari, pretul scade", afirma unul dintre comercianti.
Directia Piete a anuntat deja ca, in perioada 24 martie - 4 aprilie, comerciantii pot sa-si aprovizioneze galantarele cu carnea de miel. Punctul de sacrificare a mieilor din Piata Tatarasi Sud va fi amenajat in urmatoarele zile. Mai mult, comerciantii vor incepe sacrificarea mieilor in piete saptamana viitoare. Pe langa costurile de crestere a mieilor, comerciantii trebuie sa plateasca cate un leu pentru fiecare miel sacrificat. "Mieii din anul acesta sunt si putini si la fel de scumpi ca anul trecut. Pastele cade mai repede si mieii sunt mici. Nici nu am reusit sa ii taiem. Acum, cu criza economica, vanzarile scad foarte mult. Clientii prefera sa cumpere miei transati sau din magazine, in cantitati mai mici. Sunt si foarte multe supermark