Incidenta hipospadiasului este de un caz la 300 de baietei nou-nascuti. In Romania, parintii gasesc cu mare greutate un chirurg specialist urolog care sa corecteze aceasta malformatie congenitala a uretrei, in conditiile in care operatia este singurul tratament posibil. Din pacate, exista copii care trec prin mai multe interventii chirurgicale, iar problema ramane nerezolvata. MedLive.ro a transmis in direct o corectie chirurgicala a hipospadiasului, realizata de dr. Valentin Voinescu. In studio, dr. Mihaela Avram Popa a raspuns la intrebarile cititorilor.
Intrati pe MedLive.ro pentru a citi raspunsurile invitatei Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care consta in atacuri la persoana.Pentru filmarea interventiei exista acceptul parintilor pacientului.
Realizator: Raluca Motei.
Dr. Valentin Voinescu
Este Medic primar in Urologie cu competente in Ecografie generala si Chirurgie Endoscopica Inalta Percutanata, Doctor in stiinte medicale, cu teza "Ecografia uretrei";
Subspecializare in Chirurgia reconstructiva a uretrei la barbat pentru stricturi uretrale, obliterari fibroase posttraumatice ale uretrei membranoase si hipospadiasul multiplu operat si complicat si Chirurgia hipospadiasului la copil.
Dr. Mihaela Avram Popa
Este Medic specialist in Chirurgie pediatrica;
Membru titular al Societatii Romane de Chirurgie Pediatrica;
Membru titular al European Paediatric Surgeons’ Association.
Hipospadias
Diagnosticul de hipospadias poate fi pus la nasterea baietelului, de catre medicul neonatolog, sau mai tarziu, de medicul pediatru, pe baza situarii anormale a meatului uretral. Prezenta hipospadiasului pune numeroase semne de intrebare privind tratamentul si consecintele ulterioare