Despre spectacolul de culoare pe care îl dă natura în fiecare primăvară când totul revine la viaţă v-am mai vorbit în numerele trecute ale revistei. Vom merge mai departe însă şi vă vom spune că datorită studiilor făcute asupra plantelor, acum puteţi lua o parte din natură pentru a o păstra în propria locuinţă fără să depuneţi nici un efort.
Multe persoane se plâng că, deşi iubesc plantele şi vor să le aibă în locuinţă, programul încărcat nu le permite să le îngrijească aşa cum ar trebui şi sfârşesc prin a renunţa la ele, dar cum soluţii se găsesc pentru orice, şi această problemă a fost rezolvată, iar rezultatul îl reprezintă plantele stabilizate. Supuse unui proces inovativ brevetat, plantele naturale pot trăi fără apă, pământ sau lumină naturală, lucru care permite să le păstraţi tip îndelungat cu minime îngrijiri.
CE SUNT PLANTELE STABILIZATE
Primul lucru pe care trebuie să îl cunoaşteţi despre plantele stabilizate este că ele sunt naturale şi chiar şi după ce sunt supuse procesului de stabilizare îşi păstrează caracteristicile care le deosebesc de plantele artificiale: supleţea, culoarea şi textura. Sunt obţinute prin înlocuirea sevei cu un amestec special de substanţe 100% biodegradabile care include toate elementele nutritive necesare pentru alimentarea şi tratarea plantei pe o perioadă îndelungată. Astfel planta va beneficia de tinereţe „veşnică", fără să îşi schimbe aspectul, iar posesorul ei nu va avea bătai de cap.
Vestea mai puţin bună este că nu toate plantele pot fi stabilizate, sau cel puţin, nu încă şi nu cu rezultatele scontate. În România au ajuns până în prezent trandafirii şi orhideele, muşchiul şi specii de arbori şi arbuşti precum palmierii, coniferele (ienupăr şi pin), topiari (thuya, iedera şi pitosporum) şi eucaliptul.
CARACTERISTICI ŞI AVANTAJE
Tuturor iubitorilor de plante li s-a înt