Oferta de preluare a companiei Perla Covasnei Sfântu Gheorghe lansată de acţionarul majoritar Violeta Moraru a eşuat, niciun acţionar nedorind să îşi vândă titlurile la preţul oferit, de un leu pe acţiune. Violeta Moraru deţine împreună cu firma Azuga Waters - pe care o controlează - şi cu un membru în Consiliul de Adminstraţie al Perla Covasnei, Rotaru Adrian, aproape 52,6% din acţiunile producătorului de apă minerală. Moraru viza achiziţia a 3,8 milioane de acţiuni Perla Covasnei, pentru care ar fi trebuit să plătească 3,8 milioane lei.
Preţul propus în oferta de preluare era egal cu cel la care Moraru şi cele două persoane cu care acţionează concertat au cumpărat acţiuni Perla Covasnei în perioada august - decembrie 2009.
În prospectul de ofertă, Moraru preciza că nu derulează operaţiunea în vederea delistării Perla Covasnei, însă dacă va ajunge să deţină mai mult de 95% din titlurile firmei din Sfântu Gheorghe ar putea cere celorlalţi acţionari să îi vândă titlurile.
Perla Covasnei are un capital social de 817.000 de lei, divizat în 8,1 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei. În acţionariatul Perla Covasnei se mai regăseşte firma Bere Azuga, care deţine 20,18% din titluri. Familia Violeta şi Valeriu Moraru a vândut, anul trecut, Bere Azuga către Ursus Breweries, parte a grupului americano-sud-african SABMiller.
Luna trecută, acţionarii companiei Perla Covasnei au aprobat în unanimitate prelungirea liniei de credit în sistem revolving, pe o perioadă de 12 luni acordată şi aflată în sold în valoare de 1.200.000 lei, în condiţiile de creditare ale EximBank, garantarea liniei de credit şi a dobânzilor aferente asupra imobilelor, precum şi gajarea fără deposedare a conturilor deschise la Eximbank. De asemenea, acţionarii companiei au aprobat menţinerea liniei de credit în sumă de un milion de lei şi a unui plafon SGB în valoare de