Norvegienii sunt înnebuniţi după preparatele din peşte: chifteluţe, budincă, peşte marinat, pastă de peşte la tub sau carne în conservă. Deşi aceste obiceiuri culinare pot părea ciudate, sunt foarte sănătoase, potrivit site-ului Yahoo Shine.
Unul dintre cele mai sănătoase feluri de peşte îl reprezintă sardinele. Cei mai mulţi dintre noi consumă sardine la conservă, dar puţini ştiu că sunt una dintre cele mai sănătoase mâncăruri.
Potrivit experţilor în sănătate şi mediu, acest peşte este foarte sănătos şi hrănitor. Mulţi oameni încearcă să introducă grăsimi omega 3 în dieta lor, pentru că sunt foarte bune pentru inimă şi creier. Sardinele au 1950 mg de omega 3 la 80 de grame de carne, mai mult decât o porţie de somon, ton şi, în general, decât orice alt aliment. În plus, au multă vitamina D, benefică pentru oase.
Pentru că sardinele sunt mici şi se află pe o treaptă inferioară a lanţului trofic, nu conţin toxine, precum peştii mari. Se reproduc repede, iar sardinele din Pacific şi-au revenit atât după pescuitul excesiv, cât şi după colapsul natural din 1940, deci sunt o alegere bună şi durabilă.
Dacă încerci sardinele pentru prima oară, este bine să ţii cont de următoarele sfaturi:
*Pentru neiniţiaţi, un început bun îl reprezintă sardinele fără oase şi piele, în apa sau ulei de măsline. Carnea este moale şi poate fi folosită în orice reţete, în loc de tonul la conservă.
*Dacă ai noroc şi găseşti la supermarket sardine proaspete, alege-le în locul celor la conservă. Pudrează-le cu făină condimentată cu sare şi piper şi prăjeşte-le în puţin ulei de măsline.
*Sardinele afumate, în sos tomat sau muştar, sunt foarte gustoase. Pune o bucată de peşte pe o felie de pâine prăjită şi gata! Ai o gustare rapidă şi delicioasă.
*Pentru consumatorii obişnuiţi de sardine, nu există limite. Sardinele cu oase şi piele sunt foarte gustoase, ş