Dupa ce s-a impiedicat in Comisia Juridica din Senat, noua Lege de functionare a Agentiei Nationale de Integritate se ridica si merge mai departe, urmand sa fie votata de plen marti, 11 mai, asa cum se stabilise initial.
Presedintele Comisiei Juridice din Senat, Toni Grebla (PSD), a declarat pentru Ziare.com ca termenele fixate in privinta modificarii legii 144 de functionare a ANI vor fi respectate.
"Luni, la ora 10, Comisiile Juridica si de Drepturile Omului reiau dezbaterea in vederea intocmirii raportului la Legea ANI. Termenul nu se decaleaza, incercam sa ne tinem de el", ne-a declarat senatorul PSD, aratandu-se convins ca noua lege de functionare a Agentiei Nationale de Integritate va fi votata marti in Senat, camera decizionala.
Legea ANI, in Senat pe 11 mai. Termenul dat de Basescu, depasit
In aceste conditii ne intrebam ce rost a mai avut decizia de miercuri a Comisiei Juridice din Senat, de amanare a dezbaterilor pe noul proiect de lege ANI propus de Guvern si amendat deja in Camera Deputatilor, cata vreme senatorii juristi trebuiau sa se astepte ca, in scurt timp, decizia Curtii Constitutionale, aflata la Monitorul Oficial inca de pe 22 aprilie, sa fie publicata.
Legea ANI se blocheaza in comisia Juridica din Senat
Intr-adevar, senatorii nu ar fi avut de unde sa afle ca acest lucru urma sa se intample tocmai miercuri, cata vreme cei de la Monitorul Oficial nu furnizeaza informatii pe aceasta tema.
Contactat de Ziare.com pentru a afla daca senatorii juristi s-au interesat, inainte de a decide amanarea dezbaterilor, cand va fi publicata decizia CCR, reprezentantii biroul de presa al Mof ne-au declarat ca nu furnizeaza nimanui astfel de informatii. "Fiecare numar apare cand se termina. El se pregateste cu o zi inainte sau chiar in ziua in care apare (...) Nici nu apar la rand, u