Două familii se ceartă la „cuţite“ pentru o uşă de bucătărie aflată într-un apartament comun
De circa 13 ani, două familii din Cluj care împart un apartament comun de pe Calea Floreşti bat drumul instanţelor pentru o uşă. Aceasta blochează accesul membrilor unei familii la bucătărie.
Apartamentul de patru camere din imobilul situat pe Calea Floreşti a fost închiriat de Consiliul Local pentru familiile Pop şi Hences în 1996 drept locuinţă socială. Fiecare familie, potrivit contractului are dreptul de folosinţă pentru două camere şi o bucătărie. La început – „linişte şi pace“, însă după un timp, familia Hences se trezeşte cu o uşă în apartament.
Aceasta a fost construită la intrarea în bucătăria familiei Pop, care servea drept cale de trecere pentru cealaltă familie în bucătăria proprie. Dacă iniţial s-a încercat o negociere pe cale „amiabilă“ soldată cu bătăi cu topoare, ulterior s-a trecut la varianta instanţei.
„Am deschis mai multe procese la Judecătoria Cluj-Napoca şi ulterior la Tribunal. Instanţele ne-au dat câştig de cauză, respectiv în hotărâre e prevăzut ca Pop să ne permită accesul în bucătăria lor pentru a ajunge în a noastră. Avem şi hotărâre definitivă şi irevocabilă, însă nu am rezolvat nimic“, povesteşte Ana Maria Hences.
Mai mult, după blocarea accesului în bucătărie, femeia mai spune că vecinii i-au tăiat şi gazul, dar şi apa de la baie. „Ne facem nevoile în casă. Nu mai putem trăi aşa. Au venit şi executor judecătoreşti pentru a-I obliga să ne permită accesul în bucătărie, însă nu au putut face nimic“, spune şi Ludovic Hences. Pentru recuperarea cheltuielilor de judecată pentru procese în valoare de 500 de lei, Hences a cerut proprirea conturilor pentru colocatarii care însă, nu au un loc de muncă.
"Cum să le permit accesul în casă?"
De cealaltă parte, Vasile Pop spune că nu are ce face. „Eu mi-am renova