Este o argeşeancă prin naştere . S-a stabilit de 40 de ani pe malul Dunării, la Galaţi, şi a amenajat peisagistic aproape toate locurilor de recreere din oraş
A fost atrasă de floricultură şi peisagistică încă din copilărie. I s-a părut un domeniu foarte interesant şi şi-a spus că de asta trebuie să se ocupe în viaţă. Practic, şi-a transformat pasiunea în profesie.
Flori şi gimnastică
Dar dragostea pentru flori nu e tot: a făcut şi gimnastică de performanţă, fiind la un moment dat cooptată la lotul naţional.
„Am fost pasionată şi de gimnastică. Am ajuns chiar şi în lotul lotul naţional, unde antrenoare îmi era Elena Dobrovolschi Niculescu. Era o perioadă frumoasă, în care puteai face şcoală, învăţai o meserie şi putea face şi sport de mare performanţă", îşi aduce aminte Lenuţa Vâlsan.
După terminarea anilor de studii a ajuns la Galaţi, ca proaspăt inginer horticultor, unde a început să lucreze în domeniul peisagistic.
„În anul 1971 am ajuns la Galaţi. Pe atunci oraşul de la Dunăre era cunoscut ca oraşul trandafirilor şi al teilor. Cred că erau vreo 56.000 de trandafiri în oraş, apoi au început să se piardă aceste bogăţii. Acum mai sunt doar 16.000-17.000 de trandafiri în tot oraşul, şi mai puţin de jumătate din teii de acum 20-30 de ani", povesteşte inginera.
De-a lungul şederii la Galaţi a amenajat mai multe spaţii verzi din municipiu. Faleza Dunării, Parcul Cloşca, părculeţul de la monumentul Eroilor sau zona de la Casa de Cultură a Sindicatelor sunt doar câteva exemple.
Din 1997, odată cu inaugurarea Rosariumului şi a serelor de trandafiri de la Complexul Muzeal din Galaţi, a ajuns muzeograf şi responsabilă acestor spaţii expoziţionale. Este practic „mama florilor", de peste13 ani.
„Avem peste 6.000 de exponate, din 370 de specii. La Galaţi s-a reuşit amenajarea ce