În jur de jumătate de litru pentru bărbaţi şi 300 de mililitri pentru femei este cantitatea de bere zilnică pe care doctorii o recomandă. Excesele îngraşă, tulbură mintea şi pot agrava diverse boli. Sursa: Reuters
Datorită conţinutului său de substanţe hrănitoare, berea este considerată „un aliment”, însă în exces face rău. Specialiştii în nutriţie recomandă să nu beţi mai mult de 500 de mililitri de bere pe zi, pentru că o cantitate mai mare duce la creşterea în greu tate, poate agrava anumite boli sau poate scădea capacitatea de concentrare.
Energizează şi protejează de boli de inimă şi de calculi renali
Chiar dacă o jumătate de litru de bere oferă 13% din necesarul zilnic de aminoacizi esenţiali, nu exageraţi. „Cantitatea de bere recomandată este de 500 de mililitri pentru un bărbat şi 300 de mililitri pentru o femeie. Această cantitate nu afectează sănătatea, iar organismul consumatorului de bere beneficiază de substanţele bune din ea”, explică prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, specialist în alimentaţie.
Berea este bună şi pentru că are glucide şi aminoacizi, factori esenţiali pentru obţinerea energiei, care ajută la inducerea unor sinteze de proteine. „Lipsa lor conduce la scăderea timpului de reacţie, a capacităţii de concentrare şi a forţei musculare”, spune nutriţionistul Maria Florea.
Consumată în cantităţi moderate, berea scade riscul formării calculilor renali şi apariţiei bolilor cardiovasculare. Mai mult, berea fără alcool normalizează valorile tensiunii arteriale. Datorită hameiului şi malţului, berea poate preveni cancerul gastrointestinal şi tiroidian.
Nu se recomandă în diete sau celor care au probleme cu ficatul
Atâta timp cât este consumată în cantităţi moderate, berea nu reprezintă un pericol pentru sănătate. „Din cauza unui consum exagerat de bere, mai ales în anot