Deputaţii au suspendat din nou lucrările în plen la Legea educaţiei, după ce social-democraţii au reclamat faptul că procedura de lucru nu le mai permite să-şi susţină în plen amendamentele respinse de către comisia de specialitate, scrie NewsIn.
După ce deputaţii votaseră primele 11 articole ale Legii educaţiei naţionale, Anghel Stanciu (PSD) i-a reproşat Robertei Anastase că nu supune la vot şi amendamentele respinse se comisie la aceste articole. "S-a venit cu o inovaţie de la distinsul vicelider al PNL, Eugen Nicolăescu care a cerut înainte respectarea Regulamentului, dar acum a înţeles că se trec amendamentele admise şi apoi intrăm pe cele respinse. Aşa ceva n-am mai văzut, dar ăsta nu-i un motiv să văd acum", a spus Stanciu. El a fost sprijinit de Cristian Dumitrescu ce a argumentat că discutarea amendamentelor respinse după ce sunt votate cele admise îi pune în imposibilitate pe iniţiatorii amendamentelor respinse să le mai susţină deoarece multe dintre ele au prevederi contrare celor deja votate de plen.
În replică, deputatul UDMR Marton Arpad a susţinut că procedura este stipulată în Regulamentul Camerei, la articolul 110, alineatul 2 care precizează clar ordinea în care sunt supuse votului amendamentele, cele respinse urmând după cele admise. De asemenea, Marton a citat alineatul 3 care are următoarea formulare: "Camera se va pronunţa prin vot distinct asupra fiecărui amendament, în afară de cazul în care adoptarea unuia exclude acceptarea celorlalte". "Dacă s-a dat un vot pe un amendament nu se mai supune votului amendamentul care contravine amendamentului adoptat", a explicat deputatul UDMR.
Petru clarificarea aceste controverse, viceliderul grupului PSD Bogdan Niculescu-Duvăz a cerut o pauză de consultări, pauză a cărei durată, Anastase a stabilit-o până la ora 14.00. "Liderul grupului PSD a precizat ieri în Biroul Permanent faptul că