Bărbaţii mint mai mult decât femeile şi se simt mai puţin vinovaţi din această cauză decât ele, arată un sondaj recent, citat de BBC, la care au participat 3.000 de persoane. Sursa: Northfoto
Rezultatele cercetării au arătat că bărbaţii spun, în medie, trei minciuni pe zi, echivalentul a 1.092 de minciuni pe an. În ceea ce le priveşte pe femei, media la minciuni este mai mică, aceeaşi cercetare arătând că ele mint cam de 728 de ori pe an, adică de două ori pe zi.
"Cele mai minţite sunt mamele", spun cei de la Science Museum, care au comandat sondajul. 23% dintre bărbaţi au recunoscut că şi-au minţit mamele, în timp ce numai 20% dintre femei au afirmat acelaşi lucru. 10% dintre participanţii la sondaj au spus că îşi mint partenerii de viaţă.
Despre ce mint ei. Despre ce mint ele
În ceea ce priveşte subiectul minciunii, cei mai mulţi bărbaţi spun că mint în legătură cu obiceiurile de a consuma alcool.
"Nu am băut mult", este cea mai populară minciună a bărbaţilor, în timp ce femeile folosesc, cel mai des, aceeaşi placă atunci când vor să îşi ascundă adevăratele sentimente: "Nu am nimic. Sunt bine. Totul e în regulă".
Pe locul zece în topul minciunilor se află, şi în cazul bărbaţilor, şi al femeilor, eterna "Chiar îmi doream asta", ceea ce demonstrează că şi unii şi ceilalţi au aceeaşi percepţie cu privire la a primi şi a oferi un cadou.
Vina... bat-o vina
Dacă la minciuni bărbaţii au fost cei fruntaşi, sentimentul vinovăţiei răstoarnă raportul, plasându-le în frunte pe femei. 82% dintre participantele la sondaj au spus că le mustră conştiinţa atunci când mint, în timp de doar 70% dintre bărbaţi se simt vinovaţi că nu au spus adevărul.
"Există minciuni justificate?", se întreabă autorii sondajului. 84% dintre participanţi spun că da, iar trei sferturi dintre respondenţi sunt de părere că o minciună este indicată atunci când s