Camera Deputaţilor a adoptat, în şedinţa de plen de astăzi, proiectul Legii Educaţiei propus de Guvern. Actul normativ este însă abia la jumătatea drumului până să fie pus în practică, întrucât, în acest caz, Senatul este forul decisiv. Sursa: ADRIAN SCUTARIU
După o zi de dezbateri pe legea educaţiei, timp în care au luat mai multe pauze de consultări, deputaţii au reuşit să voteze şi să adopte proiectul de lege, care aduce câteva schimbări majore în domeniul educaţiei.
Documentul a trecut de Camera Deputaţilor cu 181 de voturi "pentru" şi 95 "împotrivă".
Proiectul legii educaţiei este unul controversat. Documentul a primit 1.695 de amendamente, din care, în Comisia de Învăţământ a Camerei, 667 au fost admise, 276 referitoare la conţinutul iniţiativei, iar 391 privind rigoarea exprimării.
Deputaţii s-au poticnit timp de trei zile în dezbateri. Ieri, de exemplu, discuţiile au fost întrerupte de patru ori, iar astăzi au fost cerut două pauze de consultări.
Una dintre noutăţile aduse de legea lustraţiei este posibilitatea revocării rectorului unei universităţi de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, în baza constatării Consiliului de Etică şi Management, cu consultarea şi avizul pozitiv al Senatului universităţii.