Instituţiile publice şi firmele private pot obţine finanţare pentru programe „şcoală după şcoală”. O masă caldă la prânz şi ajutor pentru teme. Asta oferă programul „After-school”, care, în plus, îi scapă pe părinţi de grija micuţilor după orele de curs. Sursa: Răzvan Vălcăneanţu
Însă, pe lângă beneficiile oferite părinţilor şi copiilor, programul - inclus şi în proiectul noii legi a educaţiei -, ar putea să însemne, pentru mulţi români, şi o „afacere de criză”, pusă pe roate cu bani europeni.
Proiectul educaţional care permite iniţierea de programe after-school cu fonduri europene - ce pot însuma chiar şi 500.000 de euro pentru un singur proiect - vine ca o mănuşă atât pentru firmele private, organizaţii nonguvernamentale şi sindicale, cât şi pentru directorii de şcoli care până acum erau nevoiţi să bată de nenumărate ori la uşile primăriilor pentru a obţine banii ne cesari derulării unui astfel de program. Asta dacă nu apelau la părinţi care trebuiau să achite şi peste 500 de lei pe lună pentru acoperirea cheltuielilor.
SUMARUL ARTICOLULUI After-school cu bani europeniReguli pentru o finanţare sigurăReguli pentru o finanţare sigură
Acum, toţi cei interesaţi de o astfel de afacere pot afla exact ce trebuie să facă pentru a o pune pe roate de pe pagina de internet www.fseromania.ro.
AJUTOR PENTRU MENŢINEREA COPIILOR ÎN EDUCAŢIE
Uniunea Europeană suportă chiar şi 98% din suma totală
Cei care doresc să obţină fonduri europene pentru after-school trebuie să reţină, atunci când întocmesc proiectul, că scopul acestuia este „sprijinirea şi dezvoltarea de programe pentru menţinerea elevilor în educaţie şi prevenirea părăsirii timpurii a şcolii”, susţin specialiştii.
Potrivit acestora, primul pas către obţinerea de fonduri europene este accesarea paginii de internet a Fondului social european (ww