Campania lansată de evz.ro a intrat în a opta săptămână. Ne vom opri câteva zile pe malul Dunării, într-un oraş-vedetă, personaj de filme şi cărţi, dar cu un deficit de popularitate. Sursa: EVZ
1 /.
Proiectul ambiţios lansat de evz.ro, în urmă cu şapte săptămâni, a ajuns aproape de mijlocul perioadei de desfăşurare. Opt municipii, din cele 15 alese să participe în competiţia „Oraşul de vis”, aşteaptă ca secretele să le fie descoperite şi prezentate cititorilor.
În luna august vom afla care oraş din România oferă locuitorilor cele mai bune condiţii de trai, indiferent dacă este vorba despre infrastructură, mediu, sănătate, cultură şi educaţie, siguranţă, administraţie sau dezvoltare economică.
“Galaţiul nu se mai vede de la Bucureşti”
Eminescu se referea la Galaţi ca la un „oraş al teilor”, graţie zecilor de copaci plantaţi pe celebra stradă Domnească, menţionată şi în roman „Toate pânzele sus”, al lui Radu Tudoran.
Al doilea port al României, din care navele pot ajunge la Marea Neagră, Dunărea fiind de aici navigabilă, Galaţiul şi-a pierdut, treptat, din forţa de a folosi avantajele care i-au adus odată prestigiul de important centru economic regional şi care, în trecut, i-au permis o dezvoltare accelerată.
Pe site-ul www.evz.ro, fiecare dintre cele 15 oraşe participante are propria pagină de prezentare. Comentariile postate de cititori la Galaţi arată “un oraş cu potenţial, dar care a pierdut competiţia cu Constanţa pentru titlul de pol de dezvoltare în regiunea de sud-est”. Acesta a fost prima opinie postată de public la Galaţi, pe 6 aprilie, în ziua lansării competiţiei „Oraşul de vis”.
Marea nemulţumire a gălăţenilor este îndreptată spre administraţia locală. “Un oraş cu un potenţial pe cât de mare, pe atât de nevalorificat”, consideră Marian C., un alt cititor. Acesta acuză nu doar co