Din pasiune pentru munte şi locurile frumoase din jurul Clujului, tânărul a înfiinţat o organizaţie care promovează turismul autohton.
A ajuns pentru prima oară la munte când avea doar câţiva ani. A mers cu părinţii la cabana pe care şi-au ridicat-o la Băişoara. De atunci, i-a intrat în „sânge“ aventura şi mai ales libertatea, pe care simte că i-o oferă vacanţa în pustietate. Ajuns la facultate, unde a ales să urmeze specializarea „Economia Comerţului, Serviciilor şi a Turismului“, a înţeles că turismul românesc e la pământ, iar românii preferă să-şi petreacă vacanţele la mii de kilometri distanţă, în detrimentul unei excursii până în Apuseni, Făgăraş sau Maramureş.
Iubeşte muntele
Împreună cu alţi tineri care împărtăşesc aceleaşi idei, în urmă cu doi ani, a pus bazele Organizaţiei Studenţilor pentru Turismul Românesc (OST). Alături de cei în jur de 30 de membri, se implică frecvent în organizarea sau participarea la diferite evenimente care au ca obiect promovarea turismului local. Scopul urmărit este cel de a prezenta tinerilor clujeni posibilităţile de petrecere a timpului liber aproape de casă.
„Aveam ambiţia şi pasiunea de a crede că era nevoie de aşa ceva în sfera universitară. Am decis să trecem la acţiune, motiv pentru care OST s-a format ca o entitate care priveşte turismul în întreaga sa formă, de la aspectul economic şi social până la cel geografic“, povesteşte tânărul. Mihai Giurgiu spune că iubeşte turismul şi locurile din România pentru aici poate regăsi adevăratele valori naţionale. „Iubim muntele pentru ca evem un potenţial imens, care mai ales la noi în judeţ, este la îndemână. Pentru că în general escapada în ture de munte te aduce mai aproape de sinele tău şi te apropie în acelaşi timp de natură“, spune Mihai.
Vrea să schimbe mentalităţi
Studentul mai spune că unul dintre scopurile principa