Ianis Hagi, fiul lui Gică Hagi, a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului final al campionatului naţional al juniorilor născuţi în 1998.
În mod normal, trăind în România, dacă nu îl vezi jucând spui că a devenit căpitanul echipei sale şi că a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului final al campionatului naţional al juniorilor născuţi în 1998 pentru că poartă numele Hagi. Dar nu e aşa. Ianis Hagi are cu adevărat talent, pasează şi marchează, loveşte mingea cu aceeaşi acurateţe cu ambele picioare, ba chiar are şi un joc de cap bun pentru vârsta lui, iar dacă îl urmăreşti pe teren vezi un adevărat şef. Un puşti de nici 12 ani (îi va împlini în octombrie) care îşi mobilizează colegii, iar aceştia îl ascultă, recunoscându-i statutul de lider.
Remarcat şi în Portugalia
Ianis Hagi a început fotbalul la Bucureşti, la şcoala lui Marcel Pigulea, pentru ca anul trecut să treacă la Academia Gheorghe Hagi. În ultimii 2-3 ani s-a tot vorbit de Ianis, mai în glumă, mai în serios, lumea crezând însă că e vorba mai degrabă de un „nume" decât de un puşti cu adevărat talentat. Dar puştiul a ţinut să le arate tuturor că nu e un Hagi 2, ci Ianis Hagi. Nu aici, acasă, unde este considerat „băiatul lui tata", ci în străinătate, la Mondialito, adică la Campionatul Mondial al copiilor cu vârste între 7 şi 12 ani, competiţie care s-a desfăşurat în Portugalia.
Academia Gheorghe Hagi a participat pentru prima oară la acest turneu, la care au luat parte 168 de echipe din 38 de ţări, adică peste 2.000 de copii. Şi nu s-a făcut de râs, ajungând până în faza sferturilor de finală, acolo unde a fost eliminată la loviturile de la 11 metri de Spartak Moscova. Pe „traseu", printre învinse s-au numărat Juventus Torino (3-0 pentru Academie!), Guimaraes (5-1) sau Madeira (4-2), iar Ianis Hagi a marcat în mai toate disputele sau a fost principalul pasator pentru golg