Profesori, medici, magistraţi, pensionari, dar şi reprezentanţii altor categorii socio-profesionale vor protesta astăzi față de măsurile de austeritate anunţate de Guvern şi preşedintele Traian Băsescu. Sursa: Octavian Cocolos
Membrii Guvernului s-au reunit la această oră, în cadrul ultimei şedinţe a Cabinetului, înainte ca premierul Emil Boc să îşi asume răspunderea în Parlament petru măsurile de reducere a cheltuielilor din sistemul public.
Proteste și la Neamț
Începând de astăzi, magistraţii Judecătoriei Piatra Neamţ vor judeca doar cauzele cu caracter urgent, ei suspendând pe termen nelimitat toate şedinţele instanţelor.
Judecătorii de la Tribunalul Neamţ ar putea lua aceeaşi decizie. Deocamdată, ei vor suspenda şedinţele de judecată între orele 10:00 şi 11:00, potrivit Agerpres.
Magistraţii sunt nemulţumiţi de măsurile de constrângere financiară, dar şi a faptului că Pactul pentru Justiţie nu a fost pus în aplicare.
Dascălii spun că nu vor mai trece notele în cataloage şi că nu vor încheia situaţiile şcolare, dacă li se vor reduce salariile şi nu li se vor plăti drepturile financiare câştigate în instanţă.
Sindicaliştii vor demiterea lui Boc
Aproximativ 600 de membri ai fiecăreia dintre cele şase mari confederaţii sindicale s-au adunat în fața clădirii Parlamentului pentru a forma un lanţ uman. Scopul, să împiedice accesul premierului în clădirea Legislativului. Ei speră ca astfel, guvernul să se răzgândească asupra asumării responsabilităţii pe măsurile de austeritate.
Premierul Boc a ajuns însă în Parlament, unde a susţinut două discursuri despre importanţa asumării legilor austerităţii.
Preşedintele CSDR, Iacob Baciu, spune că singura revendicare a greviştilor este demiterea Guvernului Boc.
Protestele vor continua şi mâine şi miercuri, sindicaliştii urmând să picheteze Casa Poporului între ore