Cele 300 de locuri pentru care se vor „lupta“, la sesiunea din august, peste 1.200 de candidaţi, vor face parte dintr-o nouă promoţie rurală a şcolii de poliţie.
Promoţia de anul trecut a avut aceeaşi soartă: deşi au optat pentru o slujbă la oraş, absolvenţii au ajuns la posturile rurale, unde cu greu rezistă. De curând, un tânăr poliţist din Cojocna a demisionat din funcţie. „Candidaţii care se bat pentru un loc la şcolile de Poliţie, să se gândească de două ori înainte de a aplica. Dacă vor cu inima să lucreze în Poliţie, să se înscrie, altfel, financiar trebuie să fie conştienţi că le va fi foarte greu“, spune agentul principal Dorel Frenţ, şeful Biroului Teritorial Cluj al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual (SNPPC), unul dintre sindicatele reprezentative ale poliţiştilor din întreaga ţară.
Poliţistul a dat exemplul celor aproximativ 150 de absolvenţi ai Promoţiei 2009 a Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan“ Cluj, despre care spune că au cel mai mic salariu şi au ajuns, toţi ,să lucreze la ţară, deşi la data admiterii în şcoală, ştiau că au asigurat un loc la secţiile din oraşe. „Sunt 28 de absolvenţi care urmau să fie angajaţi la Cluj. Dintre aceştia, după aproape cinci luni de întârziere, doar 17 au fost distribuiţi în judeţ. Mai mult, niciunul nu lucrează la Secţiile de Poliţie din municipiul Cluj-Napoca sau la cele din oraşe. Toţi sunt la posturile din unele sate rupte de civilizaţie. Restul au fost trimişi la posturile de Poliţie din alte judeţe“, arată poliţistul.
„Promoţie Rurală“
Comandantul IPJ Cluj, chestorul de Poliţie, Ioan Păcurar, a declarat pentru „Adevărul de Seară“ că în cazul absolvenţilor de anul trecut, a fost vorba de o promoţie rurală. „Locul în care să-şi desfăşoare activitatea, nu le este asigurat. Pot fi trimişi şi la Vaslui sau Suceava. Nu se angajează la Cl