Managementul OLTCHIM consideră că acţiunea PCC, acţionar minoritar al societăţii, este să blocheze activitatea companiei prin orice mijloace, să încerce să reducă valoarea de piaţă sau chiar să o falimenteze, arată un comunicat remis redacţiei.
După încercarea nereuşită de blocare a achiziţiei petrochimiei de la Arpechim - Piteşti, PCC a trimis o sesizare la Comisia Europeană prin care contestă raportul de evaluare al acestor active, insinuând că a fost aprobat în regim de urgenţă fără a se verifica elemente cheie. PCC susţine şi că OLTCHIM a beneficiat de ajutor de stat în urma contractării unui împrumut de la CEC Bank.
Constantin ROIBU, director general Oltchim, precizează: "Creditul luat de Oltchim a fost contractat în condiţiile pieţei fără ca societatea noastră să fi fost favorizată în vreun fel. Mai mult, valoarea finanţării de la CEC reprezintă doar 10% din totalul împrumuturilor contractate de Oltchim. Restul fondurilor au fost obţinute prin credite bancare contractate de la AlphaBank, Banca Transilvania, Banca Comercială Română, ING Bank, Unicredit. Împrumutul de la CEC alături de celelalte credite vor fi folosite pentru retehnologizarea companiei şi operarea instalaţiilor companiei.
Considerăm că prin repornirea petrochimiei de la Arpechim şi reluarea producţiei la capacitate maximă Oltchim va reuşi să redevină o companie profitabilă, indiferent de acţiunile ostile derulate de PCC SE."
C.P. Managementul OLTCHIM consideră că acţiunea PCC, acţionar minoritar al societăţii, este să blocheze activitatea companiei prin orice mijloace, să încerce să reducă valoarea de piaţă sau chiar să o falimenteze, arată un comunicat remis redacţiei.
După încercarea nereuşită de blocare a achiziţiei petrochimiei de la Arpechim - Piteşti, PCC a trimis o sesizare la Comisia Europeană prin care contestă raportul de evaluare al acestor active, insinu