La orice nunta exista traditii care trebuie urmate. Si mireasa si mirele au de facut diferite lucruri, insa prea putini oameni stiu ca unele traditii isi au originea inca la inceputul civilizatiei.
Nunta este probabil evenimentul cel mai presarat cu traditii si obiceiuri. Si desi le stii pe majoritatea dintre ele, este bine sa le cunosti semnificatia. In plus, este posibil ca despre unele dintre ele sa citesti acum pentru prima oara. Hudson Valley Weddings a realizat un ghid al obiceiurilor de nunta si a originilor lor.
Inelul de logodna
Istoria inelului de logodna ajunge pana in perioada anglo-saxona, cand un inel daruit insemna promisiunea iubirii. Micutul obiect circular a devenit simbolul dragostei eterne, ulterior acest rol fiind preluat de diamant. Datorita compozitiei sale, diamantul a devenit sinonim cu eternitatea. Primele inele de logodna au fost oferite in Egiptul Antic si erau, de fapt, niste firisoare de canepa.
Trusoul mirilor
In Roma antica, albul era considerat culoarea bucuriei, mai tarziu, in Evul Mediu a simbolizat puritate. Termenul vechi francez "trousseau" se traduce prin balot de imbracaminte. In vremurile stravechi, prietenii si membrii familiilor celor doi se imbracau la fel ca mirii pentru a deruta spiritele malefice si de a deturna farmecele. Obiceiul a evoluat in timp si astazi, mai ales la americani, domnisoarele de onoare si cavalerii poarta haine de aceeasi culoare si care de multe ori sunt croite la fel.
Voalul miresei
In societatea romana si in Evul Mediu, ridicarea valului era dreptul exclusiv al mirelui si reprezenta un semn al autoritatii barbatului asupra femeii. Insa alte surse sustin ca obiceiul dateaza din timpul in care erau la moda nuntile "aranjate", iar fata miresei era acoperita pana cand mirele o insotea la ceremonie, moment in care era prea