La fiecare meci, imaginile sunt captate de minimum 25 de camere. În funcţie de solicitări, numărul acestora se poate dubla. Fazele litigioase sunt „lămurite" imediat.
Spectatorii au remarcat, cu siguranţă, nu numai acurateţea imaginilor de la Campionatul Mondial de fotbal, dar mai ales promptitudinea cu care acestea surprind fiecare colţ al terenului. Astfel, fazele litigioase sunt „lămurite" imediat - dacă nu pentru arbitrii, măcar pentru fanii aflaţi în faţa televizoarelor - de imaginile care prezintă în detaliu, parcă de la 10-15 centimetri de locul acţiunii, orice contact.
Cine dă semnalul
Trei milioane de oameni se vor afla, cumulat, pe cele 10 stadioane de la Campionatul Mondial, însă nu mai puţin de 26 de miliarde de fani ai fotbalului se vor afla în faţa televizoarelor, tot cumulat, pe întreaga durată a competiţiei. De aceea, acurateţea imaginilor este vitală pentru FIFA şi organizatorii ediţiei din Africa de Sud.
Host Broadcast Services (HBS) este firma elveţiană care „produce semnalul" de la Mondiale începând cu ediţia din 2002. Altfel spus, produce imaginile şi sunetul şi le livrează în toată lumea celor care au plătit pentru a le primi. Iar acum sunt 214 ţări sau regiuni independente care au contracte pentru a primi imaginile din Africa de Sud, HBS producând 22.750 de ore la acest Mondial! La fiecare meci sunt cel puţin 25 de camere care captează imaginile, dar numărul lor se poate dubla dacă există solicitări. Pe lângă meciurile propriu-zise, HBS produce şi „programe adiacente" instalând camere suplimentare la meciuri la cererea anumitor posturi TV, realizând interviuri în cele 30 de studiouri special amenajate sau făcând diverse reportaje care interesează televiziunile din ţările participante.
Interesant este faptul că, pe lângă cei de la HBS, în Africa de Sud se află şi reprezentanţi ai majorităţii posturilor de televiz