In valul istoriei se pot pierde informatii care par surprinzatoare la prima vedere, dar si unele care frizeaza ridicolul. Exista si anumite obiceiuri transmise de la generatie la generatie ale caror origini si semnificatii se pierd in timp.
Acestea reprezinta mici bucati de istorie uitata, dar care totusi fac parte din ea, indiferent de marimea lor si oricat de importante sau neimportante ar fi, trebuie sa le reamintim. Asa ca vom incepe cu enumerarea catorva dintre ele.
Cavalerii din Evul Mediu trebuiau sa ridice vizorul armurii lor pentru a se identifica atunci cand treceau pe langa rege. Acest obicei s-a pastrat si in epoca moderna sub forma salutului militar.
La apogeul puterii sale militare, Sparta avea 25.000 de cetateni si 500.000 de sclavi.
Decese ironice de-a lungul istoriei II
In 1892, Italia a ridicat varsta minima de casatorie a fetelor la 12 ani.
Cel mai scurt razboi la ora actuala s-a purtat intre Zanzibar si Marea Britanie in 1896. Zanzibar s-a predat dupa aproximativ 40 de minute.
Cel mai lung razboi din istorie a fost intre Olanda si Insulele Scilly, cu o durata de 335 ani si a fost purtat intre 1651 - 1986.
Winston Churchill vroia sa inarmeze circa 100.000 de soldati germani pentru a lupta impotriva Uniunii Sovietice in cadrul "Operatiunii Unthinkable", un plan ce viza atacul U.R.S.S. dupa infrangerea Germaniei naziste.
Casa Alba, alaturi de alte cladiri publice din Washington, au fost incediate de catre trupele britanice in anul 1814.
Gripa spaniola a omorat peste 50 de milioane de oameni intre 1918 si 1920 si este considerata cea mai mare pandemie din istorie.
In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial submarinul german U-1206 a fost scufundat de o toaleta actionata necorespunzator.
Pana in aprilie 2008, i