Dacă vestigiile pe care le adăpostesc ar putea vorbi, istoria lumii ar căpăta viaţă sub ochii ochii turiştilor, veniţi din toate colţurile pământului pentru a vizita cele mai vechi oraşe ale lumii. Evz.ro şi-a propus să vă prezinte câteva dintre aşezările străvechi ale lumii, care atrag şi astăzi mii de turişti. Sursa: Mediafax
Oraşul Varanasi, cunoscut şi sub denumirile Kashi and Benaras, este capitala culturală a Indiei, un loc în care sute de mii de pelerini vin în fiecare an pentru a lua parte la ceremoniile desfăşurate pe malurile fluviului sfânt, Gange.
Varanasi este cel mai popular loc de pelerinaj pentru hinduşi, care cred că, dacă mor şi sunt incineraţi aici, sunt eliberaţi din ciclul reîncarnărilor.
La numai 10 kilometri de Varanasi, Budda a ţinut prima sa ceremonie, după iluminare. Astfel, nu e de mirare că zona a devenit unul dintre locurile cele mai vizitate de budişti.
Oraşul este considerat un "muzeu al templelor": în Varanasi, credincioşii se închină în cele 2.000 de temple construite pe malul Gangelui. Aici, spune legenda, a ieşit prima coloană de foc din pământ şi s-a ridicat le cer. De aceea, Varanasi este supranumit şi "oraşul luminii". Templul Kashi Viswanath este cel mai vechi şi mai important din Varanasi. În interior se regăseşte statuia "paznicului oraşului", zeul Shiva. Alte temple importante pentru pelerini sunt Vishwanath, Sankat Mochan, Durga, Kal Bhairav şi Mritunjaya.
Nu doar clădirile "mai vechi decât istoria, mai vechi decât legenda", după cum nota scriitorul Mark Twain, atrag turiştii, ci şi construcţiile mai noi. Pelerinii se pot reculege în sanctuarul Chandraprabha, situat la 55 de kilometri de Varanasi.
Distracţiile în plus costă
O excursie în cel mai sacru oraş al Indiei costă între 1.275 şi 4.000 de euro. De exemplu, în oferta agenţiilor de turism din