Viitura de pe Siret a fost atenuată prin salba de lacuri. Până în prezent, lacurile deţinute de S.C. Hidroelectrica S.A. au fost exploatate în conformitate cu Regulamentele aflate în vigoare. Astfel, debitul evacuat din acumularea Movileni nu a depăşit 2500 mc/s, în acumulările Răcăciuni şi Bereşti fiind atenuate şi tranzitate 98 mil. mc de apă. La un debit de 2500 mc/s, nivelurile pe zona aval Movileni până la Şendreni s-au menţinut sub cota de coronament a digurilor (apă nu a trecut peste diguri), potrivit unui comunicat AN Apele Române transmis redacţiei.
În zona Şendreni, este resimţită în continuare influenţa Dunării care intră pe cursul Siretului pe o lungime de circa 20-25 km în amonte.
Echipele mixte ale Apelor Române, ISJU, Jandarmeriei şi Armatei continuă operaţiunile de supraînălţare şi consolidare a digului de la Şendreni, în zona de confluenţă a Siretului cu Dunărea.
La intrarea în ţară, Dunărea are un debit de 12800 mc/s, fiind în scădere, comparativ cu maximul atins de 13300 mc/s (al doilea debit maxim atins pe Dunăre în ultima perioadă).
C.P. Viitura de pe Siret a fost atenuată prin salba de lacuri. Până în prezent, lacurile deţinute de S.C. Hidroelectrica S.A. au fost exploatate în conformitate cu Regulamentele aflate în vigoare. Astfel, debitul evacuat din acumularea Movileni nu a depăşit 2500 mc/s, în acumulările Răcăciuni şi Bereşti fiind atenuate şi tranzitate 98 mil. mc de apă. La un debit de 2500 mc/s, nivelurile pe zona aval Movileni până la Şendreni s-au menţinut sub cota de coronament a digurilor (apă nu a trecut peste diguri), potrivit unui comunicat AN Apele Române transmis redacţiei.
În zona Şendreni, este resimţită în continuare influenţa Dunării care intră pe cursul Siretului pe o lungime de circa 20-25 km în amonte.
Echipele mixte ale Apelor Române, ISJU, Jandarmeriei şi Armatei continuă operaţi