Gospodinele din Timişoara le recomandă bugetarilor să stabilească o relaţie de fidelitate cu micii producători din pieţe pentru a beneficia de preţuri mai mici. Sursa: Adi Pîclişan
Gospodinele trecute de a doua tinereţe din Timişoara căutau "chilipiruri" alimentare şi înainte ca guvernul să aplice mă surile de austeritate. Astfel, doamnele spun că cea mai bună metodă de a cumpăra produse ieftine şi de calitate e prin "abonament" la micii producători din pieţe.
"Mie îmi vând roşiile cu 1,5 lei kilogramul"
În privinţa pieţelor din Timişoara, gospodinele recomandă Dacia şi Iosefin, mai ieftine decât pieţele Badea Cârţan sau 700. Iar următorul pas ar fi stabilirea unei relaţii de fidelitate cu micii producători.
"Tot secretul e în «abonament ». Am abonament la lapte, ouă, carne de pui, legume. Ideea e că ştiu de la cine cumpăr şi, pentru că iau în permanenţă de la aceiaşi producători, am negociat un preţ preferenţial. De exemplu, mie îmi vând roşiile cu 1,5 lei kilogramul, când în rest vând dublu", povesteşte Maria Herghelegiu, o timişoreancă în vârstă de 60 de ani.
Maria Herghelegiu are şi o "reţetă" de cumpărat din hipermarket: spre exemplu, la Auchan este cea mai bună pâine ieftină, iar la Real se găseşte cel mai ieftin peşte proaspăt.
Şi, nu în ultimul rând, cumpărături la preţuri mai mici pot fi făcute şi în supermarketurile de cartier. Un astfel de exemplu sunt magazinele NovaTim, unde încă de la intrare clienţii sunt anunţaţi că preţurile nu au fost majorate odată cu TVA-ul.
IAŞI
Produse ieftine de la basarabeni
Maria Craus
Ieşenii preferă să cumpere alimente din pieţe decât să plătească la suprapreţ marfa luată din angro. Cele mai căutate sunt Piaţa Nicolina şi Piaţa Alexandru cel Bun, unde vin şi basarabeni cu marfă mai ieftină.
Aceştia dau pe