Prima jonglerie a văzut-o „pe viu“ în urmă cu trei ani într-un parc, iar acum este invitat la diferite evenimente pentru a da adevărate „recitaluri“ de îndemânare. Cel mai mult îi place să se joace cu focul, la propriu.
Cu aproximativ trei luni înainte de Bacalaureat, Andrei se plimba în Parcul Central, când a văzut mai mulţi tineri pasionaţi de jonglerie în timp ce exersau. De atunci, preocuparea lor a devenit una dintre cele mai mari pasiuni ale tânărului.
A început să practice jonglerie, iar în decursul a trei ani a ajuns la nivelul în care este invitat le diferite spectacole unde susţine „recitaluri“ de jonglerii cu focul. „A fost o provocare. La început îmi era greu, însă condiţia pe care mi-am impus-o a fost să nu renunţ“, povesteşte tânărul absolvent de facultate.
Exerciţii zilnice
Andrei povesteşte că de atunci, aproape zilnic, venea în parc pentru a jongla. A început cu jonglerii pentru începători cu , apoi a trecut la jonglatul mingiuţelor, pentru ca în final să încerce şi „proba focului“. „Am zis să încerc şi la foc şi, surprinzător, la primul exerciţiu nu m-am accidentat. Pe parcurs însă, la în alte situaţii, îmi mai ard o haină, blugii sau părul“, povesteşte zâmbind tânărul de 21 de ani.
După ce şi-a intrat „în mână“, Andrei spune că alături de prietenii săi, în jur de 30 de tineri clujeni pasionaţi de jonglerii, a început să participe la mai multe evenimente. „Am particpat la Festivalul Luminii, la Festivalul Medieval de la Sibiu, Caransebeş sau Mediaş, dar şi la diferite zile de naştere, nunţi, dar şi evenimente de moment“, explică Andrei.
Chiar dacă se pot face bani din jonglerie, tânărul spune că în primul rând o consideră o pasiune care-l linişteşte. Mai mult, împreună cu colegii săi încearcă să schimbe coregrafia de la fiecare spectacol susţinut, unde cu ajutorul focului sunt reproduse poveş