ORAŞUL DE VIS. Cel mai mare sector al Bucureştiului ar putea fi un oraş de sine stătător: are aeroport, gări, autogări, centre comerciale, parcuri, muzee, hoteluri şi restaurante. Impresia verde pe care ţi-o lasă o privire pe hartă se confirmă pe străzi, dar marele păcat al “gospodăriei” edilului Chiliman este amplitudinea sărăcie-bogăţie.
La intrarea în Primăverii dinspre Aviatorilor, nu departe de Televiziunea Română, şade o vilă din perioada interbelică. "Are două intrări pentru maşină, garaj cu trei locuri, casă pe două niveluri, renovată pe interior, amprentă la sol 282 de metri pătraţi", sună o parte din descrierea celui care o vinde. Casa, construită cu gust, are nevoie de reparaţii serioase la exterior, iar grădina are puţin peste 100 mp. Costă 2,5 milioane de euro, preţ de criză, acum doi ani era mai mult.
Aşa intrăm în cea mai luxoasă zonă a Bucureştiului. Vilele de pe bulevardul Primăverii, Calea Dorobanţilor şi străduţele care unesc cele două artere sunt proprietăţile unora dintre cei mai bogaţi oameni ai Capitalei. Zona este ideală pentru o familie cu copii, Herăstrăul este la doar câţiva paşi. Pe una dintre străduţe, Lev Tolstoi pe numele ei, găsim blocuri cu două etaje, aproape învelite de vegetaţie, de îţi vine să întrebi ce staţiunea turistică şi-a proclamat independenţa aici.
Pe tocuri înalte în Piaţa Dorobanţi
Impresia general are însă serios de suferit la Piaţa Bazar Dorobanţi, unde o să zăbovim la o porţie de salată de boeuf. Trebuie să fie o delicatesă, doar e 65 de lei kilogramul. "Aţi văzut ce preţuri sunt înăuntru?", întreabă Ioana B, o pensionară care locuieşte în apropiere. De altfel, printre bogătanii din Dorobanţi, trăiesc şi mulţi pensionari.
Pensionarii ieşiţi la cumpărături în Piaţa Dorobanţi sunt la fel de mulţi ca vegetarienii care mănâncă slănină cu gura plină. Icre de ştiucă - 200 de lei/kg, chiftele