Bărbatul a făcut facultatea în Japonia şi îşi continuă studiile în Finlanda. Braşoveanul este creatorul unui soft care traduce caracterele japoneze în limba engleză.
După terminarea liceului, tânărul a obţinut o bursă oferită de guvernul japonez şi a ales să urmeze cursurile Facultăţii de Telecomunicaţii din Sendai. Timp de cinci ani, Iulian Florea a trăit şi a învăţat în Japonia, reuşind să se adapteze unei culturi complet diferite de a noastră.
„Japonezii te învaţă japoneza, fără sa îţi traducă niciun cuvânt. Este un sistem foarte dur şi greoi, pentru că nu îţi poţi da seama despre ce e vorba. 90% dintre studenţi sunt japonezi. Eu am avut doar câţiva colegi de altă naţionalitate", explică braşoveanul.
Iulian Florea a fost nevoit să se adapteze nu doar culturii japoneze, ci şi vremii capricioase din Osaka. „Am prins trei cutremure şi două taifunuri. Toate clădirile din Japonia sunt proiectate să reziste la cutremure de şapte grade. Nu am intrat în panică, pentru că prinsesem cutremure şi în România, însă am avut colegi care s-au speriat îngrozitor", spune tânărul.
Tehnologie de ultimă oră
Braşoveanul s-a adaptat cu uşurinţă regimului alimentar urmat de japonezi. „Mâncarea japonezilor este foarte sănătoasă. Folosesc multă soia, dar şi orez, peşte crud şi alge. După fiecare masă, japonezii beau ceai verde care este foarte benefic pentru organism. Bătrânii fac sport şi se menţin în formă. Se simt jigniţi dacă le oferi locul în autobuz, e ca şi cum le-ai spune că au probleme de sănătate datorate vârstei", spune râzând Iulian Florea.
Tânărul a avut la dispoziţie în facultate cele mai moderne echipamente şi tehnologii. „În facultate, aveam la dispoziţie un calculator alcătuit din 50 de Playstation 3, pe care îl foloseam pentru studiu. Aparatura pe care o au japonezii în universităţi este de calibru, alcătuită din toate noutăţile de pe pi