Au fost zile de şoc şi nedumerire. Mădălina a ales sinuciderea ca soluţie de a ieşi dintr-o viaţă care simţea că nu mai este pentru ea.
În aceste patru zile s-au scurs ore de emisiuni şi zeci de pagini de ziar încercând să descoasă în primul rând cauzele sinuciderii. S-a vorbit mult în presă despre acest subiect şi, din toată tragedia, unii au înţeles că este bine să mediatizeze până la suprasaturaţie moartea CÂNTĂREŢEI Mădălina Manole. Au sfârşit, însă, prin a despica firul în patru despre OMUL Mădălina Manole. Au devenit indecenţi în încercarea de a afla răspunsuri pe care nu le poate da nimeni. Au căutat explicaţii acolo unde ele nu puteau exista şi au transformat durerea în melodramă.
Singurii pentru care întrebarea „De ce?” nu apărea obsesiv au fost rudele şi prietenii. Aceştia au simţit doar durere şi au ridicat din umeri de fiecare dată când le-a fost împins în faţă un microfon.
S-a exagerat mult şi grotesc pe alocuri. Mulţi au uitat de suferinţă şi au rupt barierele bunului simţ, încercând să smulgă declaraţii sau cadre care să le crescă audienţa. Au făcut afacere din durere şi au ”vândut” explicaţii inexistente. Au hărţuit artişti de care îşi amintesc numai la înmormântări. ”Aţi cunoscut-o pe Mădălina Manole, nu-i aşa?”, ”De ce credeţi că s-a sinucis?”, sunt doar două dintre întrebările care s-au auzit obsesiv pe aproape toate posturile de televiziune.
S-au inventat declaraţii, mesaje şi chiar interviuri ale celei care a devenit dintr-o dată, ”cea mai iubită” cânteaţă, abordare repetată de media din România de fiecare dată când dispare câte un artist.
Cine a ”derapat”
Jurnalistul Petrişor Obae a prezentat în paginademedia.ro modul în care televiziunile au ales să mediatizeze moartea Mădălinei Manole drept un ”derapaj”.
”Pro TV, Realitatea TV, Antena 3 şi Antena 1 au transmis în dir